Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Βιβλιοπαρουσίαση: "Το Χρώμα της Ελευθερίας είναι Μπλε" του Γιώργου Λούκα


Οι εκδόσεις Αρμός σας καλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Λούκα "Το χρώμα της ελευθερίας είναι Μπλε" στο Art Cafe Αστραδενή την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 18:15.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο για κάθε ηλικία που συνεχώς σε προκαλεί να ανακαλύψεις τους ευφυέστατους συμβολισμούς του.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί από την οπτική της μαθήτριας Δέσποινας Κουρεντή, του οικονομολόγου Γιώργου Μπρούζα, του συγγραφέα και μουσικού Πάνου Πενταρίτσα και του συγγραφέα και παιδαγωγού Γιώργου Λούκα.

Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιάννης Λεμονής, ενώ τη μουσική της ενδυμασία επιμελείται ο Γιώργος Μπρούζας.

Υπάρχει ιδανική πολιτεία; Υπάρχει μόνο μία αλήθεια; Πώς κατακτά κανείς την Ελευθερία;

Η πορεία και οι περιπέτειες του Μπλέχτη, ενός ξεχωριστού μπλε αστακού, είναι η πορεία και οι περιπέτειες του ανθρώπου, από τις αναζητήσεις του για το νόημα της ζωής μέχρι την προσπάθειά του για να οικοδομήσει μια λειτουργική κοινωνία.

Η ιστορία ξεκινά από την εποχή που οι αστακοί βρίσκονταν ακόμη σε πρωτόγονο στάδιο, χωρίς σταθερό σημείο εγκατάστασης. Οι συνεχείς μετακινήσεις τούς αναγκάζουν να συνυπάρξουν με ένα άλλο είδος αστακών, που ζει σε οργανωμένη κοινωνία υπό το ζυγό ενός Βασιλιά. Οι εντάσεις δεν λείπουν κατά την παραμονή τους εκεί.

Αποτέλεσμα αυτών των ζυμώσεων είναι η μετεξέλιξη της φεουδαρχικού τύπου κοινωνίας σε αστική - καταναλωτική, η οποία με τη σειρά της δεν φαίνεται να μπορεί να καλύψει τη βασική ανάγκη των αστακών για πραγματική ελευθερία.

Ο Μπλέχτης δεν μένει απαθής στους υπάρχοντες διαχωρισμούς και κινείται, δρα. Αποφασίζει να κατευθυνθεί προς τα πάνω για να λύσει τα μυστήρια του κόσμου.
Άραγε θα καταφέρει να βρει το δρόμο προς την ελευθερία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου