Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Οι «Ανέμου Ώτα» σε έντεχνες παραδοσιακές μουσικές προσεγγίσεις την Κυριακή 20/11 στην Αστραδενή

Την Κυριακή 20/11/2011 η Αστραδενή παρουσιάζει το παραδοσιακό σχήμα «Ανέμου Ώτα». Οι «Ανέμου Ώτα» θα μας παρουσιάσουν τις δικές τους προσεγγίσεις της μουσικής παράδοσης της ευρύτερης περιοχής του Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων.

Η επιθυμία μουσικής έκφρασης γέννησε την ανάγκη δημιουργίας του σχήματος «Ανέμου Ώτα» που αντλεί τις επιρροές από την μουσική παράδοση της Μυτιλήνη, της Ικαρίας και των Κυκλάδων. Παραδοσιακές μελωδίες από τις παραπάνω περιοχές που είναι και τόποι καταγωγής των μελών του σχήματος.

Το πρόγραμμα τους έχει εμπλουτιστεί με μουσικές της Σμύρνης και γενικότερα της Μικράς Ασίας, της Κωνσταντινούπολης και Θράκης που αποδίδονται με τον πλέον δυνατό αυθεντικό τρόπο.

Το σχήμα απαρτίζεται από τους παρακάτω μουσικούς:
  • Ντένια Κουρούση (τραγούδι)
  • Ηλίας Μαυρίκης (λαούτο - κιθάρα)
  • Παναγιώτης Βέργος (σαντούρι)
  • Παντελής Αγιουτάντης (βιολί)
  • Αντώνης Κεραμυδάς (ακορντεόν - τραγούδι)
  • Νέστορας Δρούγκας (κρουστά)
Οι "Ανέμου Ώτα" έχουν εμφανιστεί σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως μουσικά αφιερώματα, συνεργασίες με χορευτικούς συλλόγους, ραδιοφωνικούς σταθμούς και χορωδίες, συμμετοχή σε εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων και άλλων, φορέων, καθώς και παραδοσιακές βραδιές σε μουσικές σκηνές ανά την χώρα. Μαζί τους, στο τραγούδι, συμμετέχει τον τελευταίο χρόνο η Ντένια Κουρούση, μια μοναδική φωνή βγαλμένη από τα παλιά.

Στο χώρο του Art Cafe λειτουργεί παράλληλα η έκθεση έργων της ζωγράφου Γεωργίας Καραμπέλου

Art Cafe Αστραδενή Έρκυνας 5 Λιβαδειά, τηλέφωνο για κρατήσεις 22611 00920

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου