Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Guitar On The Go, ένα κιθαριστικό ντουέτο πρώτης γραμμής στο Art Cafe Αστραδενή

To Art Cafe Αστραδενή έχει με μεγάλη χαρά στις 30 Ιανουαρίου υποδέχεται το σχήμα "Guitar On The Go".

Το γκρουπ δημιουργήθηκε από τους δεξιοτέχνες κιθαρίστες Μάκη Αμπλιανίτη και Νίκο Τερζάκη, μέσα από την ανάγκη τους να εκφράσουν τις ιδέες και τον ήχο της jazz κιθάρας όπως διαμορφώθηκε στο blues, το bebop, και τη χρυσή εποχή της δεκαετίας του 60 και μέχρι τις ημέρες μας.

Της ζωντανής παρουσίασης θα προηγηθεί Master Class jazz αυτοσχεδιασμού του Μάκη Αμπλιανίτη. Το σεμινάριο θα γίνει στο χώρο του Modern Music Academy. (Συμμετοχή πληροφορίες 22610 22807).

Και οι δύο μουσικοί, έχοντας ασχοληθεί ταυτόχρονα με τα παραδοσιακά στοιχεία της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής, μέσω της δισκογραφίας τους αλλά και των αμέτρητων live εμφανίσεων τους, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και ν’ αλλοιώσουν τις κλασσικές φόρμες της jazz, ώστε να προκύψει κάτι ενδιαφέρον, με αφετηρία πάντα τον κλασσικό-ζεστό ήχο της jazz κιθάρας.

Η δεξιοτεχνία των μουσικών του group είναι δεδομένη, αλλά πάντα τέτοια ώστε να συμπληρώνει τις ανάγκες της έκφρασης και της μουσικής. Τα κομμάτια διαδέχονται το ένα το άλλο, περνώντας από το κλασσικό Blues, στο Bebop, το Funky και την Acid Jazz, μέσα από γνωστά jazz και blues standards, αλλά και συνθέσεις των μελών του γκρούπ.

Ο Μάκης Αμπλιανίτης είναι εμπνευσμένος συνθέτης και ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες στην Ελλάδα σήμερα. Η σχέση του με τη μουσική άρχισε στα δεκαπέντε του χρόνια όταν πήρε την πρώτη του κιθάρα.

Σπούδασε θεωρητικά και σύνθεση. και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο BERKLEE COLLEGE OF MUSIC της Βοστώνης παίρνοντας υποτροφία από το κολλέγιο. Η περίοδος αυτή είναι καθοριστική για την μετέπειτα πορεία του, γιατί παράλληλα με τις σπουδές είχε τη δυνατότητα να παίξει με σημαντικούς μουσικούς της εκεί τζαζ σκηνής.

Το 1993 σχημάτισε το κουαρτέτο "Jazz Steps" και το 1995 το συγκρότημα "Jazz Crew".
Την περίοδο 1996-1998 συμμετείχε στο ethnic σχήμα των Νικολούδη - Tekbilek, λαμβάνοντας μέρος στις συναυλίες που έδωσε το σχήμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το ντεμπούτο του στη δισκογραφία έγινε το 1997 με το δίσκο "FLAME KEEPER", όπου συμμετέχουν κάποιοι από τους σημαντικότερους μουσικούς της Ελληνικής jazz σκηνής.
Σημαντική στην πορεία του ήταν η συνεργασία με την "ARTS, DANCE MUSIC PRODUCTIONS", την περίοδο 1999-2000. Πρόκειται για τις πολύ πετυχημένες εμφανίσεις του BROADWAY στην Ελλάδα, με αμερικανούς συντελεστές.
Τον Ιανουάριο του 2001 κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ "BAHAR" όπου και καταξιώνεται στο χώρο της ελληνικής μουσικής και γίνεται πλέον γνωστός στο ευρύ κοινό. Στο άλμπουμ συμμετέχουν μεταξύ άλλων, ο διεθνούς φήμης ινδός φλαουτίστας Χαριπρασάντ Τσαουράσια (Hariprasad Chaurasia), αλλά και ο Μανώλης Λιδάκης.
Σχηματίζει το "Makis Ablianitis Group" και μ’αυτό δίνει πολλές και πολύ πετυχημένες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ταυτόχρονα το BAHAR, έχοντας πουλήσει χιλιάδες αντίτυπα και που έχει γίνει ήδη χρυσό, τον κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο. Πολλές ξένες εταιρείες έχουν συμπεριλάβει στις συλλογές τους κομμάτια από το άλμπουμ ΒAHAR, ενώ αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν πάνω από δέκα συλλογές σε ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ, Τουρκία, Σερβία, Ρουμανία και Γερμανία, με κομμάτια του.
Στη διάρκεια της πορείας του συνεργάζεται με την Μαρία Φαραντούρη, όπου μαζί κάνουν το cd "MOSAIC", που περιέχει και συνθέσεις του, ενώ αναλαμβάνει την ενορχήστρωση και την καλλιτεχνική παραγωγή του. Στο άλμπουμ συμμετέχουν κάποιοι από τους καλύτερους μουσικούς της παγκόσμιας σκηνής, όπως ο Glen Velez, ο Hariprasad Chaurasia, ο Fuat Saka και κάποιοι από τους σημαντικότερους έλληνες μουσικούς.
Την Άνοιξη του 2004, σχηματίζει το γκρούπ "HOT ORGANIC TRIO", όπου εκτός από τις δικές τους συνθέσεις, παίζουν κάποια κλασσικά τζαζ κομμάτια, με τον ιδιόμορφο ήχο, που μόνο το τρίο: κιθάρα - όργανο - ντράμς, μπορεί να αποδώσει. Το γκρούπ έχει κάνει μέχρι τώρα, αμέτρητες εμφανίσεις σε κλάμπ και φεστιβάλ.
Το Δεκέμβρη του 2004 κυκλοφορεί το cd, με τον τίτλο "BAHAR LIVE - under the sky", που περιέχει κομμάτια από το "BAHAR", αλλά και καινούριες συνθέσεις που ηχογραφούνται ζωντανά για πρώτη φορά στη διάρκεια της περιοδείας του σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Το 2008 κυκλοφορεί το νέο του cd, με τον τίτλο "KISMET" όπου κι εδώ συμμετέχουν κάποιοι από τους καλύτερους μουσικούς της παγκόσμιας σκηνής.
Τον χειμώνα του 2012 συνεργάσθηκε με τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο και τον Haig Yazdjian, σε μία σειρά πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων στο Half Note Jazz Club και στο Badminton theatre.
Τον Μάρτιο του 2015 κυκλοφορεί το "Bahar" σε διπλό LP βινυλίου 180gr.
Επίσης ασχολείται με τη διδασκαλία της τζαζ μουσικής, διδάσκοντας τζαζ κιθάρα, μοντέρνα αρμονία και ενορχήστρωση σε διάφορα ωδεία της Αθήνας, ενώ επίσης διδάσκει κιθάρα στο Αγγλικό σχολείο St Catherines.

Την περίοδο αυτή παίζει με το "Guitar On The Go" group, ταυτόχρονα παρουσιάζει σε συναυλίες κομμάτια από το "BAHAR" και "KISMET" ενώ βρίσκεται στο στούντιο ολοκληρώνοντας τη νέα προσωπική του δουλειά που πρόκειται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙEΣ
• 1997 - FLAME KEEPER - ΘCD0010 – THESIS
• 2001 – BAHAR – LM020-2 – LIBRA MUSIC
• 2004 - BAHAR LIVE - under the sky (Live recording)- LM035-2 - LIBRA MUSIC
• 2008 - KISMET – LM046-2 - LIBRA MUSIC

ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
• BUDDHA BAR presents: Amnesty international – 40th anniversary - 2CDs – Various Artists - George V records, FRANCE
• SLOW MO 3 – SD082 – Various Artists - STEREO DELUXE, GERMANY
• ELEMENTAL CHILL – VOL.3 – AIR – KRICD3003 – Various Artists – KRIZTAL ENTERTAINMENT, USA
• THEMA 1 / BLEND MEETS LIBRA - LM023-2 – Various Artists – LIBRA MUSIC, GREECE
• THE BEST OF BUDDHA – 4 FUN MUSIC- FRANFURT, GERMANY
• IN PARNAS COURTYARD – HELICON RECORDS- ISRAEL
• CANSU KOC - YALNIZLIK MEVSIMI, TURKEY
• DUO MODERATO - IGRA ZA DVOJE, SERVIA
• ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ - MOSAIC
• ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΙΔΑΚΗΣ - ΟΣΑ ΣΟΥ’ΧΩ ΠΕΙ - ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ
• ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΙΔΑΚΗΣ - ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
• BUDDHA BAR XVI- 2CDs – Various Artists - George V records, FRANCE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου