Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Η κορυφαία της World Jazz, Νάνα Σιμόπουλος στην Αστραδενή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Αστραδενή με υπερηφάνεια φιλοξενεί τη Νάνα Σιμόπουλος. Η Νάνα ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, είναι μια αναγνωρισμένη μουσικός με παγκόσμια πολυετή καριέρα, στην πρώτη γραμμή της World Jazz.

Νάνα Σιμόπουλος: σιτάρ, κιθάρα, μπουζούκι, φωνή
Μάνος Λούτας: μπάσο
Σόλης Μπαρκί: κρουστά
Curated by Thomai Katirtzidou
Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, 22:00. Είσοδος 10,00€ με ποτό

Η Νάνα παίζει κιθάρα και ένα πλήθος μουσικών οργάνων όπως το ινδικό sitar, το Ελληνικό της μπουζούκι, το μεγάλο αυστραλιανό πνευστό didgeridoo, την πολύχορδη μαλινέζικη kora. Έχει παίξει με θρύλους της τζαζ όπως ο τρομπετίστας Don Cherry, ο μπασίστας Charlie Haden, ο ντράμερ Billy Higgins ή ο Βραζιλιάνος Naná Vasconcelos, το ''θείο'' ζώο των κρουστών, ένα σύμβολο της World Music.
Η καλλιτέχνιδα βάζει τη δική της προσωπική σφραγίδα σε κάθε της παράσταση, σε κάθε της σύνθεση. Η μουσική της θέλει να μοιάζει με τη ροή του νερού.
Είναι ένας «μουσικός χαμαιλέων» που έχει διερευνήσει διαφορετικούς τρόπους έκφρασης μέσω του ήχου και που συνδέεται βαθιά με τη μουσική της Ινδίας, της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας και φυσικά της Ελλάδας, με σαφείς επιρροές από τη τζαζ, τη NewAge και τη World Μusic.
Facebook Event

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου